Næste bestyrelsesmøde

7. maj 2024

Seneste medlemsmøde:

27. februar 2024

Seneste
Generalforsamling
:

30. april 2024

Tweets fra @tunekabelnet

Jording af nettet i huset og galvanisk adskillelse

Det kan være en stor fordel dels at have jordet sin pc, dels at have et galvanisk skillefilter . . .

. . . lige for enden af stikledningen hvor den kommer ind i huset, før skillepunkt til Internet-afgrening / lokalforstærker. Men dét er dog ingen garanti mod skader ved et lyn der går direkte i anlægget. men det kan yde en vis transientbeskyttelse, og ikke mindst hindre de såkaldte brumsløjfer, som skyldes stelpotentiale-forskelle mellem apparater i husstanden og antenneanlægget udenfor.

Med den nye internetafgrener DVU1-4 Gi opnås galvanisk adskillelse fra nettet i byen.samtidig med at du sikrer det fulde frekvensområde for DOCSIS 3.1 frem til dit kabelmodem (router). 

Hvis der er potentialeforskel på stel mellem nettet i huset og antennenettet, så giver dette galvanisk skillefilter også en mere stabil dataforbindelse. Det hedder "DKT Gi T-MF 1G5" og kan købes hos DKT Connect. Vi anbefaler dog generelt at benytte en DVU1-4 med galvanisk adskillelse. Se artiklen om dette.

Den galvaniske adskiller isættes for enden af stikledningen, direkte hvor denne kommer ind i huset. Den øverste ende som vist her tilsluttes stikledningen.

dkt gi t mf 1g5 a s

Den er ikke forsynet med 6 kantet flange, fordi den helt undtagelsesvist skal håndspændes stramt, på isolatorsiden (hun-bøsningen), som ses øverst ovenfor, og til venstre nedenfor. Spænder man stramt til med værktøj her, kan man ødelægge forbindelsen.

dkt gi t mf 1g5 c s dkt gi t mf 1g5 b s

Den må gerne spærndes stramt til på han-siden. Den er på seneste billede ovenfor.

Hvis du har en DVU1-4 Gi allerede, så har du ikke brug for denne galvaniske isolator.

Kontakt vor servicepartner, KK Partner Sjælland, tlf. 7538 1414, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du er interesseret i et sikkert skift til dette.

Læs mere om korrekt håndtering af F-connectors

Her er links til Cablecons Powerpoint-præsentationer om betydningen af korrekt brug af F-connectors til antennekabler:

Tune Kabelnet
Tunehøj 22, 4030 Tune
kabelnet@tunenet.dk
Tlf. 4613 6343 
(Aflyttes flere gange dagligt)

Giro: 8 17 69 73
Bank: 4440 - 8 17 69 73
PBS nr. 03889688, 
Deb.gr. 00001 + medlemsnr
CVR: 12492677

twitter nyhed2

Hastenyheder tweetes.

Følg @tunekabelnet