Næste bestyrelsesmøde

7. maj 2024

Seneste medlemsmøde:

27. februar 2024

Seneste
Generalforsamling
:

30. april 2024

Tweets fra @tunekabelnet

Fælles forbrug

Din IP-adresse er 3.229.117.191. Du er dermed ikke på nettet via Tune Kabelnets Internet lige nu, og du indgår ikke i det fælles forbrug

Artikelindeks

Alt om tilslutning til Tune Kabel-Internet

86% af alle medlemmer har bredbånd via Tune Kabelnet — Gigabit+ til 135 kr/md. 

Sådan kommer du på Internettet via antennestikket i Tune:

Udfyld tilmeldingsformularen til Tune Kabelnet. Du står nu i kø til tilslutning / installation, og vi kontakter dig for det nærmere. Din antennetilslutning skal ombygges til Internet, og du skal have et kabelmodem/router. Du må ikke selv ombygge din antennetilslutning til Internet. Prisen på 300 kr føjes automatisk til din næste opkrævning.

 • Udfyld tilmeldingsformularen

  Du kan oprette op til 10 e-mail adresser der ender på @tunenet.dk — det gør du selv via mit.tunenet.dk. Menupunktet kommer først op, når du har fået et Internetprodukt i Tune Kabelnet.

  Tunehøj 22,
  4030 Tune
  E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  Tlf. 46 13 63 43
  Giro: 8 17 69 73
  Bank: 4440 – 8 17 69 73
  Nets-nr (PBS): 03889688, Deb.gr. 00001 + medlemsnr

  Hvis du slet ikke er tilsluttet Tune Kabelnet i forvejen, så Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Eller se priserne på takstbladet.

  (Du afregner for selve den fysiske installation med installationsfirmaet, KK partner

  Du skal naturligvis være tilsluttet Tune Kabelnet i forvejen og du kan godt vælge at tilslutte dig alene Internet uden nogen TV-pakke (men grundpakken med 25 programmer er ganske billig, ca 80 kr/md). Prisen for 'kun Internet' er som Internet + teknisk kontingent til foreningen.

 • Med din tilmelding tilkendegiver du, at du accepterer vores abonnementsaftale med vilkår i bilag 1, se også tillægsvilkår for kortbetaling. Når vi har registreret din tilmelding via denne blanket på hjemmesiden, står du i kø til installationen. Der går ca 1 uge før installationen er effektueret - forudsat at der er plads i installatørens kalender, og at vi ikke rammes af mangel på nye kabelmodemmer fra vor leverandør.

  Dit antennestik skal være ombygget til Internet og du skal have et kabelmodem (med router), og du skal have netkort i din pc eller andet udstyr. Du må ikke selv ombygge dit antennestik til Internet.

Dette er de samlede etableringsudgifter for at komme på:

 • Kabelmodem / router 300 kr. Dette beløb dækker kun kabelmodem med indbygget router. Denne har trådløst access-point indbygget.
  Denne pris gælder kun hvis du ikke allerede er tilsluttet vort Internet. Vil du bare opgradere din router, men i øvrigt er tilsluttet, så koster den pt. 1095 kr.

 • Installation koster 750 kr, som afregnes direkte med installationsfirmaet. Hertil kommer pris på eventuelt yderligere stumper, du vælger (eller er nødt til) at få med ved installationen, som du aftaler med installationsfirmaet, samt medgået tid til opsætning af disse.

 • Hvis der allerede er en brugbar Internet-installation, koster en løs router, der kører DOCSIS 3.1 (p.t. AVM 6660, eller Arris (hvis seneste er TG6441)) altså kun 300 kr., konfigureret. Du må for ét Internetkontingent kun have én aktiv router i din husstand ad gangen. Det er Tune Kabelnet, der afgør, om en eksisterende installation er brugbar, en sådan skal udføres af en kabel-tv fagmand og ikke som gør-det-selv. En elektriker er ikke en kabel-TV fagmand.

 • Hvis du flytter indenfor Tune og medbringer en router, er der flyttegebyr på 250 kr, samt evt. gebyr for lukning, hvis køber ikke vil gøre brug af forbindelsen.

 • Kabelmodem skal have indbygget router og skal kunne køre DOCSIS 3.1. Vi forbeholder os derfor at kunne afvise modemmer der medbringes udefra  eller ældre typer fra før august 2019, og der må ikke tilsluttes modemmer ældre end DOCSIS 3.1ved nytilslutning på denne måde. Det skal som minimum være et DOCSIS 3.1 modem OG med indbygget router. Der kræves DOCSIS 3.1 for hastigheder over 300 Mbit, ældre typer opnår betydeligt lavere hastighed og er ofte upålidelige pga. ældning.

 • Evt. netkort til pc skal du selv sørge for: Hvis din pc ikke har netkort er den enten meget gammel og så vil vi ikke rode med den, og du bør opgradere den; eller den er meget speciel, og så vil vi heller ikke røre ved den.

 • Antennekabel fra afgreningspunkt i dit hus frem til kabelmodem / router betales med 10 kr. pr løbende meter. Typisk bruges 10-15 meter. Vi fremfører ikke kablet for dig. Omkostninger til etablering af føringsvej (f.eks. kabelkanaler) for og trækning af dette kabel i dit hus er ikke indregnet i installations- eller meterprisen. Du må ikke afkorte dette kabel selv og du må ikke sætte twist-on connector (skrueconnector) på coaxkablet. Det er ikke gør-det-selv arbejde.

 • Bemærk, at du ikke må fremføre coaxkabel parallelt sammen med og klos op ad lysnetkabler i f.eks. en kabelkanal, da der derved stråler megen støj fra lysnettet over i coax-kablet. Det ødelægger internet- eller TV-signaler i kablet.

 • Eventuelle efterreparationer på bygning og møbler står du også selv for.
  Eventuelle udgifter til reparation/udskiftning af fejlbehæftet stikledning er ligeledes heller ikke indregnet i prisen. Bemærk at stikledningsfejl ofte kan klares via din husforsikring.
  Vor installatør tjekker uden beregning for dig stikledningen. Du må kun bruge Tune Kabelnets installatør til skift af stikledning.

 • Hvis du ikke selv kan trække kabel, må du indgå aftale med installatør, men du må kun benytte dét kabel, vi anviser, ikke noget andet, "der er lige så godt". Til indendørs er det: Ören HQ113Ikke fordi vi vil tjene penge på at levere kabel, men fordi kvaliteten skal være ordentlig. Først for nyligt er der kommet ordentlige kabler i byggemarkeder (hvis du køber dér, så tjek at det er Class A+ af den nævnte type. Kvaliteten skal være Class A, med skærmtæthed for indstråling på mindst 85 dB. Vi anbefaler dog Class A+ med 95 dB skærmtæthed, eller A++ med endnu højere tæthed. Er kvaliteten ikke i orden, ødelægger du også internettet for de andre på nettet, da du i så fald kan indføre støj i returvejen fra din installation. Og der er mange indstrålingskilder, der kan forstyrre både TV og internet. 

 • Har du en router fremstillet efter august 2014 (EPC3928, 3940 eller senere), så indeholder denne en analyzer, så vi fra vor overvågning kan tjekke, om der er indstråling i de højere frekvenser.  Men vi kan ikke se, hvis der sker af indstråling af netstøj via lysnetkabler, der er ført sammen med antennekablet i en kabelkanal, og denne form for indstråling er ekstremt generende. Det gælder også for TV-signaler. Det forekommer dog kun, hvis du fører kablet tæt sammen med lysnetkabel.

 • Erfaringsmæssigt viser der sig fejl på ca. 5% af stikledningerne hos vore medlemmer, som opdages, når der skal etableres Internet. Tune Kabelnets installatør, KK Partner, tlf. 7538 1414, udfører kontrol af stikledningen betalt af Tune Kabelnet. Kun kontrol er betalt, udbedringer skal du selv betale for. Som regel vil en stikledningsforsikring dække en udskiftning. 

 • Herefter er den løbende udgift kun det beløb pr måned, som fremgår af takstbladet.

  Alle disse beløbsangivelser er inklusive moms.

En standardinstallation indebærer:

 • Levering af færdigkonfigureret kabelmodem med 1-2 telefonporte (fra 1.11.2021: 1 telefonport); indbygget router med 4 port Gigabit ethernetswitch; USB og dobbelt trådløs adgang (2,4 og 5 GHz), 802.11ac (=WiFi5) – fra 1.11.2021: 802.11ax (=WiFi6).
 • Hvis du allerede har en router, brugt f.eks. sammen med ADSL, så kan du smide den væk. Hvis den har indbygget wifi accesspoint, kan dette dog genbruges, men du skal sætte den op som bridge (bro). Men er den mere end 2 år gammel – så smid den væk.
 • Det samme gælder en ekstra router med switch og måske trådløst accesspoint – fordi alle disse ting allerede er samlet i det modem / router, du får hos Tune Kabelnet. Du skal kun have én router i det samlede net.
 • Router leveres forudindstillet til trådløs (men der er ingen garanti for at dette vil virke, på grund af muligheden for forstyrrelser fra alle andre trådløse dimser i hjemmet og fra naboerne). Du kan selv ændre de trådløse indstillinger, evt. slukke for det, via mit.tunenet.dk.
 • Tune Kabelnet tildeler én fast offentlig IP-adresse til routeren af typen IPv4. Dette er indeholdt i prisen.
 • Montering på antenneinstallationen af enkelt afgrening for antennekabel dedikeret til router. Afgreningen kan også være i form af en antennedåse på væggen med tilslutning via F-connector (den med gevind på), men vi anbefaler det første.
 • Montering af fastkrimpede connectors på antennekabel for tilslutning til denne afgrening henholdsvis til router.
 • Tilslutning af dette kabel og kontrol på router af, at denne låser sig stabilt op imod Internettet.
 • Oprettelse af op til 10 e-mail adresser der ender på @tunenet.dk — disse opretter du selv via mit.tunenet.dk, når dit Internetprodukt er oprettet hos os.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Omkostninger til etablering af føringsvej for det særlige antennekabel der går fra afgreningspunktet, hvor antennen kommer ind i hus/lejlighed, og så frem til dér, hvor kabelmodemet opstilles, varierer utroligt meget fra det ene medlem til det andet. Føringsvej-omkostning er derfor ikke medregnet i den kalkulerede installationspris. Selve kablet takseres pr meter og du må kun benytte den kabeltype, vi specificerer og/eller leverer.
 • Eventuelle udgifter til reparation/udskifting af fejlbehæftet stikledning er ikke inkluderet i prisen.
 • En hus-antenneforstærker kan opsættes i forbindelse med installationen. Denne koster ekstra; du skal regne med 500-1000 kr eller mere for den post - alt efter behov på stedet (ikke medregnet i den pris: ekstra tv-dåser, kabling, føring af disse kabler etc). Til gengæld får du så ordentligt billede på alle dine tv. Der kan blive en udgift til indregulering af denne forstærker. 
 • Kabel frem til kabelmodem/router bør altså ikke gå gennem lokalforstærker i huset, men afgrenes inden forstærker.
 • Kan en forstærker ikke undgås, bør en højkvalitets forstærker, såsom disse med returvej benyttes. Den skal indreguleres af tekniker, da den indgår i en samlet husprojektering. Fra 1.8.2019 fraråder vi at signal til router fremføres gennem en sådan forstærker. Kan den ikke undgås, skal du vælge én i samråd med vor installatør og få ham til at indregulere den. Du skal forvente en pris på 1000-1500 kr for denne plus påris for tid til indregulering. 
 • Afgrener skal være med 204 MHz returvej og LTE-spærring på TV-siden.
 • Eventuelle efterreparationer på bygning og møbler står du også selv for.
 • Nogle gange driller det med at få trådløst netværk til at køre på forældede pc'er. Derfor skal assistance hermed aftales separat med installatøren, såfremt det tager længere end 5-10 minutter at sætte netværket op.
  Også udgifter til trådløse PC-kort står du selv for.
 • Hvis du vil køre trådløst, er det derfor ekstra vigtigt, at din pc er opdateret til et tidssvarende operativsystem. For eksempel er operativsystemer såsom Microsoft Windows ældre end Windows 7 ikke tidssvarende.
 • Hvis du har forældede antennestik efter en standard fra før 1975 - så skal disse udskiftes.


Læs standard abonnementsaftale her. (Kræver Adobe Acrobat Reader, som kan hentes her). Til denne knytter der sig følgende bilag med vilkår.


Selve installationen

Når tilmelding er på plads, så skal installationen udføres.

Installationen er en standardinstallation. Der indsættes en afgrener på dit antennekabel som kommer ind i dit hus, til et Internet-kabelmodem. Denne afgrener skal indsættes før første antennedåse og eventuel lokalforstærker til TV.

Eller (så er det ikke standard): Der opsættes en lokalforstærker og eventuelt ny antennedåse med en særlig bøsning til kabelmodemmet. Det kan du afgøre med installatøren. Så koster det lidt mere, men det giver en helhedsløsning. Der kan ikke leveres Internet med 1350 Mbit / 500 Mbit downstream-/upstream-hastighed, hvis der benyttes lokalforstærker til Internetsignalet foruden tv, med mindre det er en højkvalitets forstærker såsom Wisi VX2015 eller Astro, og indreguleret af Tune Kabelnets tekniker. Dette betaler du selv for.

Hvis du kun har én antennedåse i dit hus, er det meget nemt, for så består det blot i en udskiftning af denne til en type med indbygget afgrener. Fra udgangen af 2021 skifter upstream grænsefrekvens fra 65 til 204 MHz og en sådan bør skiftes korresponderende.

Dog: Hvis indkommende signalstyrke ved første antennedåse kun lige akkurat er stærk nok til at trække ét tv, så skal der en forstærker på, før vi kan installere Internet. Tune Kabelnets installatør måler dette med professionelt måleudstyr medens du selv ser på og han anviser forstærkertype. Igen: Med Docsis 3.1 skal det i så fald være en højkvalitets forstærker såsom Wisi VX2015 eller Astro. Som regel er det dog nok med den rent passive afgrener.

Antennekablet er et såkaldt coax-kabel, dvs. et kabel med en enkelt stiv inderleder, og med en metallisk skærm uden på dette, og det skal afsluttes i en multimediadåse eller en crimpet F-connector. Der må ikke anvendes de såkaldte "dreje-" eller "twist-on"-connectorer (se illustration nedenfor); der skal anvendes crimpconnector (se illustration nedenfor) eller compressionconnector (ikke afbildet).

Sådanne twist-on connectors må ikke forekomme. De er værdiløse og kan kun frarådes stærkt !

twist on forbudt

Benyt derimod f.eks. sådanne crimpede (de nyinstalleres ikke mere) eller kompressede connectors (den type, der er vist th nedenfor): 


Kablet skal være :

 • dobbeltafskærmet (mindst ét lag folie foruden tråde i skærm)
 • med en skærmdæmpning på mindst 90 dB, gerne højere
 • uden for stort tab pr meter
 • må ikke have skader i form af "klem" eller skarpe knæk
 • kablet må ikke fremføres i installationskanaler lige op og ned ad 230 volt lysnetkabler.
 • Indendørs skal det være halogenfrit (uden PVC, brandhæmmende).

Det hænder, at et medlem foreslår at anvende eksisterende kabler, han/hun selv har i forvejen. Udfra ovenstående kriterier kasseres disse i 85% af tilfældene. Hvis du allerede har et antennekabel fremført til det rum, hvor routeren skal stå, fordi du bruger dette til et TV i dette rum, så må du se i øjnene, at du skal have et nyt kabel til routeren eller – hvis det er teknisk godt nok – fremover kan anvende dette til routeren. Men så har du jo ikke noget antennekabel til TV i det rum. Hvis du vil se tv via et dedikeret tv-kort i din computer, som kræver egen antennetilslutning, så gælder det, at dette skal behandles som ethvert andet tv-apparat. Altså multimediadåse for at få rådighed over et tv-signal.

Antennekablet er et hvidt, 7,5 mm tykt Coax-kabel, med en mindste bøjningsradius på ca. 10 cm. Bukkes det skarpere, eller klemmes det, så ødelægges det – der kommer en voldsom dæmpning i kablet og så er det good-bye Internet.

Under særlige omstændigheder kan vi anvende et 25% tyndere kabel, men der skal være tungtvejende grunde for at bruge det. En tungtvejende grund kan være, at der er en skjult vægkanal til førstesalen, som det kan fremføres igennem, og hvor der i forvejen ligger et telefonkabel, men under ingen omstændigheder må det fremføres sammen med 230 Volt lysnetkabel i en kanal. Da dette tyndere kabel har mindre gode elektriske lede-egenskaber, undgår vi det så vidt muligt.

Når kablet til routeren så er udlagt, så skal det forsynes med fastkrimpede connectorer med gevind i begge ender. Dén operation udfører installatøren og den er indregnet i installationsprisen. Derfor får mange udleveret de nødvendige meter kabel og sørger så selv for at etablere føringen nogle dage før installatøren kommer og gør installationen endeligt færdig. Vi vil ikke have, at der anvendes twist-on connectors, altså connectors, der vrides på, og vi er helt kategoriske på dét punkt. Se billederne ovenfor.

Hvis du har mere end én pc, så skal der stadig kun installeres én router og dermed kun ét antennekabel frem til denne. Kabel fra routeren videre til pc er en helt anden slags kabel end antennekabel, og dér kan antennekabel ikke benyttes.

Det kan lyde besværligt med denne installation: Men når du først kører med 300 Mbit på Internettet (1000 Mbit med DOCSIS 3.1), så vil du glæde dig over, at du tog dette kortvarige installations-besvær med.


Inden installation skal du selv sørge for at:

 • Have fundet stedet hvor stikledningen kommer ind i huset og hvor første tilslutningspunkt er.
 • Have frilagt dette sted, så man kan komme til. Det kan være, at der står store møbler foran. De skal i så fald være flyttet, inden vor tekniker kommer.
 • Have besluttet hvor router skal opstilles. Det er gerne i samme lokale som én af pc'erne. Men det kan lige så godt være i nærheden af første antennestikdåse.
 • Have fundet føringsvej for antennekabel fra afgrening frem til router.

Er du selv indstillet på at trække kabler i ejendommen, skal disse være fremført etableret inden installationsmontøren kommer. Det vil sige, at der skal tillige være boret huller for etage- eller væg gennemføringer.

Vi kan rådgive dig om dette og du kan købe kablet af os, 10 kr. pr meter.

 • Da dataforbindelser er meget følsomme for støj udefra, sker din etablering af kabel m.m. på eget ansvar.
 • Der skal være etableret 230V i lokalet hvor routeren skal stå. Routeren bør ikke stå på loft, da dens temperaturspillerum er 5-40 gr celcius
 • Routeren må ikke stå i et lukket skab, hvor der bliver for varmt (over 40 °C).
 • Hvis du skal have antenneforstærker opsat, så husk også strøm til denne. Det er ofte på et loft, at den placeres.

Vi er i stand til at konstatere om forbindelsen virker frem til og med router, uden at tilslutte din pc til nettet. Men ønsker du, at få Pc'en "op og køre på nettet", inden vi går, så skal du sikre, at :

 • Arbejdspladsen omkring din PC skal være frilagt.
 • Din PC skal være opdateret til dagens standard.
 • Din PC skal være installeret med ethernet-netkort.
 • Der er ingen garanti for fejlfri drift trådløst pga. forstyrrelser fra andre trådløse tingester.

Ønsker du, at få etableret ekstra dataforbindelser i huset, skal dette aftales inden husinstallationen påbegyndes.

Nettet kan godt køre på Pc'er, der kører MAC eller Linux, men du skal ikke forvente, at montøren kan yde dig support på disse.

 

Tilmeldingsformular til Tune Kabel-Internet

Tilmeldingsformularen til Tune Kabel-Internet finder du ved at KLIKKE HER.


Tune Kabelnet er ikke en IT-support organisation

Tune Kabelnet er din leverandør af en internetforbindelse via dit medlemskab af foreningen og aftale derom.

Fra folk der abonnerer på vor internetforbindelse får vi mange henvendelser, som ikke har med driften af nettet at gøre, men problemer omkring virus, netkort, hvordan antivirusprogrammer virker og sættes op, hvordan man sætter en ekstra mailkonto op o.s.v.

Når vi har tid, og kender svaret, svarer vi selvfølgelig — men husk venligst, at vi ikke er en IT-support organisation.

Vi er 7 frivillige i bestyrelsen samt 2 i installationsgruppen der laver dette arbejde i vores fritid og det kniber en gang i mellem med at få besvaret e-mails der har med IT-support at gøre.

 

Tune Kabelnet har aftale om telefoni med Evercall

Du skal henvende dig hos Evercall, hvis du har spørgsmål om telefoni, hvis du har klager eller vil købe flere ydelser i den forbindelse.

Tune Kabelnet
Tunehøj 22, 4030 Tune
kabelnet@tunenet.dk
Tlf. 4613 6343 
(Aflyttes flere gange dagligt)

Giro: 8 17 69 73
Bank: 4440 - 8 17 69 73
PBS nr. 03889688, 
Deb.gr. 00001 + medlemsnr
CVR: 12492677

twitter nyhed2

Hastenyheder tweetes.

Følg @tunekabelnet