Tweets fra @tunekabelnet

Artikelindeks

Web-tv – se tv hvor du vil, hvornår du vil

Web-TV streamer de vigtigste kanaler i din pakke på din tablet, smartphone eller pc mm., op til i alt 33 af Tune Kabelnets kanaler. Her er en udskrivbar oversigt

Benyt dette link for at gå direkte til Web-TV fra din browser. Brug en app, hvis du bruger tablet eller smartphone.

I denne artikel beskriver vi, hvordan du kan se web-tv på op til fire enheder samtidigt.

OBS: Første gang, du ser web-TV, skal du gøre det via vor selvbetjeningsside. Billederne nedenfor er fra denne side.

Når du først har aktiveret dit web-TV og fået registreret dine enheder, så kan du starte web-tv med dette link i en Chrome eller Edge browser, eller via appen på din smartphone eller tablet.

TV2 indskrænker

Fra april 2016 indskrænkede TV2, hvordan du kan se web-TV. TV2 kræver, at adgangen skal ske via en IP-adresse, som er tildelt af Tune Kabelnet. Så hvis du går på nettet udenfor hjemmet eller ikke har internet via Tune Kabelnet, så tillader TV2 ikke adgang til Web-TV. Du kan dog tilkøbe adgang uden for hjemmet. I forvejen tillader TV2 ikke spoling i web-TV. således at du altid er tvunget til at se et par minutters reklamer før det enkelte program. 

TV2 vil dog kun tillade at man ser det på én enhed. Dvs., hvis du ser Badehotellet fra i går på din iPad, så kan du ikke samtidigt se Station2 på din PC.

Hvilke programmer og pakker

Næsten alle grundpakkekanalerne, med undtagelse af NRK2, SVT2 og et par kommercielle tyske stationer. Alle mellempakkekanalerne. 4 programmer fra familiepakken og 4 fra sportspakken. Du skal selvfølgelig have adgang til pakken i forvejen. Hvad du har adgang til, kan du se på selvbetjeningen 

Du kan ikke spole på de kommercielle stationer

De reklamefinansierede kanaler tillader ikke spoling i programmerne, og de forlanger, at man kun kan se et program helt forfra. Derved tvinges man til at se reklameblokken før programmet, typisk 2 minutter. Dette er ikke noget specielt for Tune Kabelnets web-tv, sådan er det uanset leverandør. 

Hvor du vil

Med Tune web-tv ser du tv via internettet - ude og hjemme (dog ikke TV2 - se ovenfor). Du kan se tv på op til fire enheder samtidig - fx på mobil, tablet, computer og tv. Det betyder, at du altid har dit tv lige ved hånden. Hvis du vil se Tune web-tv på dit store tv, gøres dette lettest med en Apple-box eller en Chromecast, eller en pc sluttet til tv’et, enheder med HDMI-udgang. Fordelen er, at du kan tage den med dig, hvis du skal i sommerhus, på weekend eller på besøg. Du behøver ikke vente på, at der kommer en installatør, og du er ikke afhængig af en tv-boks under dit tv. 

Chromecast og Apple-TV

CopyDan, der administrerer rettighedshavernes interesser, forlanger en særlig ekstra afgift for at caste web-TV op på en alm. TV-skærm. Det er for hvert pr medlem, der bruger den. Afgiften går til CopyDan og er den samme uanset pakke og antal enheder pr bruger. Den skal betales pr kvartal og er 40 kr. Foreløbigt virker det med Chromecast, og produktet kaldes Googlecast. Man skal tilmelde sig for at få det til at virke og betale fast abonnement. Det sker via selvbetjeningen. Det forudsættes selvfølgelig, at man selv står anskaffelse af sine fysiske Chromecastenheder, der naturligvis ikke er inkluderet i prisen.

Vejledning til Chromecast kan læses her for opsætning og her for brug

NB! Hvis du bruger Chromecast, og anbringer den direkte bag på TV'et, så kan WiFi-trafik godt forstyrre den almindelige modtagelse pga. udstråling fra Chromecast-enheden. Hvis du oplever pixellering eller lignende, specielt på sportskanalerne, så tag den væk fra tv'et med et HDMI-forlængerkabel. Sportskanalerne ligger tættest på de frekvenser, der er mest sårbare for denne slags udstråling.

Hvornår du vil

Du bestemmer selv, hvornår du vil se dine tv-programmer. Det er nemt at starte forfra, spole op til 48 timer tilbage (dagens og gårsdagens programmer), eller du kan søge i det store arkiv fra DR og fra udvalgte nabolandskanaler. Dermed behøver du ikke længere tilrettelægge din dag efter, hvornår tv-programmerne sendes. Eller være afhængig af, om du optager. Nu kan du f.eks. se de store DR-serier præcis, når du har lyst - uden at foretage dig noget. Børnene kan se børneprogrammer, når de har tid og lyst og ikke når tv-stationerne dikterer det. Det giver ny frihed og ændrer den måde, du ser TV på.

Sådan får du Tune Web-tv

Du skal tilmelde dig via Selvbetjening for Tune Kabelnet. Du skal bruge dit medlemsnummer, som står på din oversigt fra Betalings Service eller på en faktura du har modtaget fra Tune Kabelnet.
Følg instrukserne, der kommer frem på hjemmesiden.

webtv

Hvis du ikke har været på selvbetjeningen før, og hvis du ikke har fået registreret kontakt-mail-adresse og mobilnummer (til brug for SMS fra TKN), så skal du lige registrere det først, inden du kan gå videre. Nå, dernæst vælger du menupunktet WebTV:

webtv2

webtv3


Når du har tilmeldt dig, kan du følge linket til PC eller Mac for at tilgå tjenesten. Du skal logge ind og registrere enheden, første gang du logger ind fra denne. Husk det kræver Google Chrome at benytte denne. Du kan altså ikke bruge Microsoft Internet Explorer eller Safari, eller dit Smart TVs indbyggede browser. Du kan dog godt bruge den nye Microsoft Edge browser, som følger med Windows 10.

Og den bedste oplevelse på en tablet fås da også med en app. Du kan tilgå Web-tv App* med din smartphone eller tablet fra enten Apples App Store eller Google Play. Man kan maksimalt tilmelde 4 enheder per medlemskab.

*APP er en forkortelse for en applikation – et stykke software, der via internettet hentes ned på en smartphone, tablet, pc eller anden elektronisk enhed. App’en er et program, som fx kan være børs- og nyhedstjenester eller børnebøger. Tune Web-tv’s app kan bruges til at se tv på smartphone eller tablet.

Via dette link: https://www.youtube.com/watch?v=nSf754g2jcM kan du se en video om, hvordan man downloader app’en til en Apple-enhed. I stedet for at søge ”Watz Me Now” i App Store skal du søge ”Glenten”.
Du kan se beskrivelse af Tune Web-tv’s app og hente den i App Store her: https://itunes.apple.com/dk/app/glenten-web-tv/id950347254?mt=8

Bemærk, at hvis du går ind på Glentens hjemmeside og læser dér om web-tv, så kan du måske havne på login til Glentens selvbetjening. Som medlem af Tune kabelnet, så skal du bruge Tune Kabelnets selvbetjening.

Via dette link: https://www.youtube.com/watch?v=9fygTDr4Zgc kan du se en video om, hvordan man downloader app’en til en Android-enhed. I stedet for at søge ”Watz Me Now” i Google Play, skal du søge ”Glenten”.
Du kan se beskrivelse af Tune Web-tv’s app og hente den på Google Play her: https://play.google.com/store/apps/details?id=tv.watzmenow.glenten.player

Begge videovejledninger er fra den nu nedlagte streamingtjeneste Watz Me Now, men principperne er nøjagtig de samme blot med Tune Web-tv app.
Så snart du er tilmeldt og installeret vores app på dine enheder, er du klar til at se TV med Tune Web-tv. Det er derfor, Tune Web-tv er TV til tiden, vi lever i.


Det kan du med Tune Web-tv

Med vores EPG (Elektroniske ProgramGuide) kan du søge i programmerne og kanalerne og afspille, starte forfra, spole tilbage - og endda søge i vores mange timers arkiver fra kanalerne. Det er dig, der bestemmer.

Du kan dog ikke spole i TV2 – TV2 har forlangt, at man altid kun kan se programmet helt forfra. Så sikrer de, at man er tvangsindlagt til de ca 2½ minuts reklamer inden programmet.

Her kan du se en informationsvideo om, hvad du kan med Tune Web-tv: https://www.youtube.com/watch?v=DqVXxiV09nU
Informationsvideoen er fra streamingtjenesten Watz Me Now, men principperne er nøjagtig de samme.

God fornøjelse.

Hvad koster Tune Web-tv?

Tune Web-tv er omfattet af kontingentet, og det koster derfor ikke ekstra. Du har adgang til programmer fra den pakke, du har købt adgang til.

GoogleCast til brug med en Chromecast stick koster 40 kr pr kvartal. Dette dække alle enheder for en bruger. Gå til selvbetjening, web-tv, for at købe GoogleCast.

Du kan uden ekstra afgift sagtens få billedet op på dit tv, hvis du benytter Apples Airplay - eller tilslutter din enhed til tv'et med f.eks. et HDMI-kabel.

Tune Kabelnet
Skæppestien 21, 4030 Tune
kabelnet@tunenet.dk
Tlf. 4613 6343 
(Aflyttes flere gange dagligt)

Giro: 8 17 69 73
Bank: 4440 - 8 17 69 73
PBS nr. 03889688, 
Deb.gr. 00001 + medlemsnr.

twitter nyhed2

Hastenyheder tweetes.

Følg @tunekabelnet