Tweets fra @tunekabelnet

80% kører på ny CMTS siden 15. juni

Vi har nu 1468 modemmer kørende DOCSIS 3.0 på den ny Harmonic CableOS CMTS. Den foreløbige observation er

  • at dataflow virker lettere og mere luftigt. Det skyldes nok at vi nu kan benytte 24 downstream-kanaler i stedet for 8, og den ny CMTS jo generelt har flere muskler.
  • Vi ser, at vi nu går op på ca 450 Mbit pr ø i enkelte peaks imod tidligere ca 370. Det har imidlertid ikke forekommet samtidigt på alle øer og vi har ikke overgået hidtidige samlede maks for seneste måned fra før vi skiftede til denne CMTS. Men når loftet på hver enkelt ø nu er hævet fra 400 til 1200 Mbit, så tror vi nok at det er derfor, at det nu virker mere luftigt. Og der er jo et stykke op til de 1200 Mbit endnu...
  • at vi indtil videre er nødt til at benytte QAM16 modulation i stedet for QAM64 i returvejen. Det er pga. manglen på automatisk skift mellem QAM64 og QAM16 ved midlertidig forekomst af returvejsstøj. Men idet vi har 6 returvejskanaler imod 4 på Cisco CMTSen, så er netto-båndbredden i upstream for øen den samme. Harmonic har lovet dynamisk modulations-tilpasning, inden sommerferien. Vi forventer denne rettelse i anden halvdel af juli. Dette er forudsætningen for at have et stabilt system.
    Når dét er på plads flytter vi Elkærparken og Vindinge over på den ny CMTS.
  • at andre basale SNMP-baserede overvågningsdata skal opdateres hyppigere end de 2 minutter vi har mulighed for nu. Det er dog ingen showstopper.
  • at vi har forbedret eskalationsprocedure i tilfælde af fejl.

Når det passer ind i planen i øvrigt, så skal vi tænde for DOCSIS 3.1-signalering og teste opnåelig båndbredde, både på 24 kanaler DOCSIS 3.0 og 1 DOCSIS 3.1 -kanal, og kombination af de to. Dét haster dog ikke, og vi skal være helt sikre på, at DOCSIS 3.0 med de 24 downstreamkanaler kører rigtigt. Vi forventer de første DOCSIS 3.1 modemmer til test her midt i juli.

Forbrugsgrafen her i venstre kolonne er 21. juni rettet, så den (atter) viser det faktiske forbrug. 

Høj sendestyrke på WiFi i EPC3940 og EPC3928D

Vi har i starten af maj 2017 lagt ny firmware ud til EPC3940 (begge hardware versioner). 

Den ny firmware er opdateret med en udvidet kanalliste for WiFi (trådløs) på 5 GHz (GigaHertz). Kanalerne 52-136 er tilføjet. Disse kanaler er de såkaldte DFS-kanaler. Det betyder, at der kan forekomme forstyrrelser fra radar-pulser på disse. Normalt går radar jo ikke nede ved jordoverfladen, så risikoen er nok til at overse. Vi nævner dette med radaren fordi et accesspoint lukker i op til 60 sekunder, hvis det opfanger radarpulser på den valgte kanal.

Kanaler fra 100-136 kan sende med 500 mW (milliWatt), hvor den normale sendestyrke på 5 GHz ellers er 200 mW. Altså 2½ gang kraftigere.

Men: Du skal selv vælge kanaler over kanal 48 via selvbetjeningenmit.tunenet.dk. Se her hvordan. Når du ændrer indstillinger på din router, så genstarter den, så de nye indstillinger indlæses.

Det virker på alle EPC3940 uanset hardware-version.

EPC3928D (ikke -AD) kan også køre med det udvidede kanalsæt på 5 GHz. De er ligeledes opdaterede. EPC3928AD har åbenbart et svagt design, og vi holder den nede på software version 150728 aht. stabilitet. Den kan opdateres individuelt, hvis man vi være fri af at Avast Antivirus crasher den, men så crasher den ved for hård belastning, såsom for mange WiFi-brugere.
 

Individuelle WiFi-indstillinger i routeren

kører du med andet end TKNs navne-standard til WiFi, så skal du rette indstillingen via selvbetjeningen. Se hvordan, her.

TCM lukket 1. juni

Fra den 1. juni 2017 er det ikke længere muligt at se tv-kanalen TCM (Turner Classic Movies). Turner Broadcasting System, som ejer TCM, har besluttet at lukke kanalen i hele Norden. I Tune har den ligget på programplads 80 i familie- og fuldpakken. Den har ikke været udbudt i individuelt tilvalg.

Lukningen af TCM betyder, at medlemmer, som har TCM i tv-pakken (familiepakken og fuldpakken), fra og med den 1/6-2017 ikke har kunnet se tv-kanalen. Vi erstatter ikke kanalen med en anden.

Det er den femte kanal fra Turner, der lukkes på 2 år. Læs mere her.

Igangværende  og afsluttede fejlrettelser

Der er muligvis fortsat fejl for brugerne under forstærkeren Mimosevej 18.
Fejl på sydvest-øen er løst Se siden med fejlstatus.


Kort over ø-opdelingen

Vi har tilføjet et kort, der viser den aktuelle ø-opdeling

 

 

Tune Kabelnet
Skæppestien 21, 4030 Tune
kabelnet@tunenet.dk
Tlf. 4613 6343 
(Aflyttes flere gange dagligt)

Giro: 8 17 69 73
Bank: 4440 - 8 17 69 73
PBS nr. 03889688, 
Deb.gr. 00001 + medlemsnr.

twitter nyhed2

Hastenyheder tweetes.

Følg @tunekabelnet