0valg animal boernetv bredbaand ditvalg dokumentar golf historie hurtigtinternet iptelefoni mangekanaler natur payperview sportskanaler stortudvalg traadloest webmail

Tweets fra @tunekabelnet

Fælles forbrug

Din IP-adresse er 54.197.24.206. Du er dermed ikke på nettet via Tune Kabelnets Internet lige nu, og du indgår ikke i det fælles forbrug

Artikelindeks

Opdateret 23. februar 2019

Renovering af kabelnettet i Tune — status

I 2019 fortsætter vi totalrenovering af kabelnettet i Tune. Vi har bedt om tilbud på renovering af 3 øer:

  • Østerbakken
  • Midt
  • Nordøst

De er udpeget udfra hvilke vi anser for mest trængende. Se øerne her

Sydøst er først afsluttet i slutningen af januar 2019. Den startede lige før efterårsferien. Det tog altså 3 måneder, og så langstrakt et forløb var ikke tilfredsstillende. Sydvest blev klaret på 14 dage midt i december.

Renovering udføres ø for ø. Anlægget er inddelt i 10 øer. 3 er allerede renoveret (Lunden, Sydøst og Sydvest). Der skal (næsten) ikke udskiftes kabler i jorden. To forhold kan dog udløse udskiftninger: 1) Vi finder fejl ved kablerne, såsom vand i kabler. Dette er forekommet i sjældne tilfælde; 2) udskiftning til en kraftigere kabeltype kan medføre en betragtelig reduktion i antallet af gadeforstærkere, så vi dels sparer disse, dels deres strømforbrug. 

Renoveringen af Sydvest — afsluttet 14. december 2018

I perioden 10.-14.december er alle gadeforstærkere og den passive indmad i alle skabene udskiftet. Der forekom afbrydelser på TV, FM, Internet og IP-telefoni, medens der arbejdedes i dagtimer kl 7-17.30 mandag-fredag.

Der er nedgravet nye kabler på: Odinsvej, Runevej og Fenrisvej. Ikke i sig selv, fordi de er blandet de ældste, men fordi vi derved har sparet en stor mængde ekstra forstærkere.

Arbejdet er afsluttet 14. december 2018. Vi har tjekket ca 10, der efterfølgende stod med for dårligt signal/støj-forhold i modtagelsen. Samtlige havde helt ok situation ved afleveringspunkt i gadeskabet. De, vi besøgte indenfor, havde alle fejl i deres installation. 

Om fundne lokale fejl

Typisk var der benyttet "twist-on-" eller "vride"-konnektorer, i stedet for konnektorer påsat med det rigtige værktøj, og ledningerne var gledet af. En enkelt havde en dårlig lokalforstærker: De i perioden 2012-2016 solgte lokalforstærkere med såkaldte DIP-switche oplever i dag, at disse svigter. En "massage" af disse omskifterkontakter kan på kort sigt afjælpe dette problem, men den rigtige løsning er at skifte til de nye uden DIP-switche, såsom DKT-Comega HCA-forstærker.

Total renoveringen har omfattet udskiftning af samtlige forstærkere på øen, og udskiftning af al den øvrige indmad (de passive komponenter) i samtlige standerskabe i vejene. Herunder fintilpasning af signalniveauerne.

I de to veje Odinsvej og Runevej er forstærkerne flyttet væk fra ca midtvejs nede ad vejen til 2 positioner tæt på hver sin ende af vejen, og det nye stamkabel er væsentligt kraftigere. Denne kabeludskiftning skete i uge 48.

Søndergade, Vestergade, Snoldelevvej, Krogen og Toften og dele af Roskildevej kom først med på Tune Kabelnet efter 2005, men alligevel skiftes indmaden også i standerne dér, fordi vi skal hæve øvre grænsefrekvens for alle til 1218 MHz.

Gadevænget, Skolegade mm omkring kirken kom først med fra 2012, og det samme gælder for det område.

sydvest

"Sydvest" omfatter Odinsvej, Runevej, Fenrisvej, Tune Bygade, Søndergade, Vestergade, Snoldelevvej, krogen, Toften, Roskildevej, Gadevænget, dele af Nørregade og Østergade nærmest kirken.

Arbejdet på Sydvest blev udført af installatøren KK Partner.

Resultatet af renoveringen er et betydeligt mere stabilt net, et mere støjsvagt net, og et net med en rå fysisk datakapacitet på 6,5 Gbit pr ø – ja 10 Gbit, hvis vi helt lukkede flow-tv. Men vi har ikke planer om 6,5 Gbit før samtlige øer er renoveret. Indtil vi indsatte den ny CMTS i sommeren '17, var der pr ø 400 Mbit. Dette er nu hævet til 1200 Mbit pr ø, og bliver hævet til ca 3 Gbit allerede inden renovering af  nettet i hele Tune. Vi afventer alene DOCSIS 3.1 modem/router, der åbenbart har en meget svær fødsel. Vi har de første i test nu. Men formålet er ikke kun øget datakapacitet, det er også en højere grad af stabilitet, bedre overvågningsmuligheder og mindre behov for vedligehold i vejene

Tilbud internet

Opgradér din router !

Der kører stadig en del ældre routere typen EPC2434 hos medlemmerne. De kan i bedste fald overføre op til 20 Mbit frem og ca 12 Mbit retur (trådforbundet).

EPC2434 er dog nærmest umulig til trådløs, hvis du f.eks. skal streame TV og har mange enheder, da den kører 802.11g.

CopyDan Verdens TV

Se TV-program-information fra CopyDan Verdens TV

Du kan bl.a. se hvilke programmer, der er med danske undertekster. Klik på linket HER.

Copydan Verdens TV arbejder for rettighedshaverne til 'Kunst, Viden og Underholdning’ og på den måde adgang til de svenske, norske og tyske nabolandskanaler.

Tune Kabelnet gennem 46 år

TKNs historie (1970)

Se Tune Kabelnets hjemmeside fra august 2002 her. Se det første oplæg til Internet fra februar 1999. Vort båndbreddeforbrug er 1100-doblet på 15 år, mens tilslutningsprisen er gået fra 6000 kr til 300 kr for Internet alene.

Tune Kabelnet
Skæppestien 21, 4030 Tune
kabelnet@tunenet.dk
Tlf. 4613 6343 
(Aflyttes flere gange dagligt)

Giro: 8 17 69 73
Bank: 4440 - 8 17 69 73
PBS nr. 03889688, 
Deb.gr. 00001 + medlemsnr.

twitter nyhed2

Hastenyheder tweetes.

Følg @tunekabelnet