0valg animal boernetv bredbaand ditvalg dokumentar golf historie hurtigtinternet iptelefoni mangekanaler natur payperview sportskanaler stortudvalg traadloest webmail

Tweets fra @tunekabelnet

Fælles forbrug

Din IP-adresse er 54.161.116.225. Du er dermed ikke på nettet via Tune Kabelnets Internet lige nu, og du indgår ikke i det fælles forbrug

Opdateret 25. september 2018

Renovering af kabelnettet i Tune - vi fortsætter med Sydøst

I de kommende par år totalrenoverer vi kabelnettet i Tune. Det vil blive udført ø for ø. Anlægget er inddelt i 10 øer, der er relativt selvstændige segmenter. Der skal (næsten) ikke udskiftes kabler i jorden.

De berørte medlemmer orienteres pr mail til den mail-adresse, vi kender, og pr SMS til det mobilnummer vi har som kontaktnummer. Vi opdaterer løbende i relevant omfang.

Renoveringen genoptages med Sydøst — start 8. oktober

Total renoveringen omfatter udskiftning af samtlige forstærkere på øen, og udskiftning af den øvrige indmad (de passive komponenter) i samtlige standerskabe i vejene. herunder fintilpasning af signalniveauerne. Desuden skiftes enkelte mindre kabelstykker.

sydoest
"Sydøst" omfatter Tinggårdsvænget, Tinggårdshegnet, Lundegårdsparken og Lundegårdshaven. Klik her for at se alle ø-navnene.

Selve ombygningen vil stå på i ca 14 dage og udføres i dagtid. Der vil være normalt signal om aftenen og i week-end'erne. Arbejdet udføres af servicefirmaet Dansk Kabel TV, og deres biler vil være meget synlige i gadebilledet.

Kabelstykkerne, der udskiftes, er her:

tinggaardsvaenget 50 89 s Tinggårdsvænget 50-89

tinggaardshegnet 47 37 s Tinggårdshegnet 37-47

tinggaardshegnet 11 19 s Tinggårdshegnet 13-19 - mod bagskel i Tinggårdsvejen

Resultatet af renoveringen er et betydeligt mere stabilt net, et mere støjsvagt net, og et net med en rå fysisk datakapacitet på 6,5 Gbit pr ø – ja 10 Gbit, hvis vi helt lukkede flow-tv. Men vi har ikke planer om 6,5 Gbit før samtlige øer er renoveret. Indtil vi indsatte den ny CMTS i sommeren '17, var der pr ø 400 Mbit. Dette er nu hævet til 1200 Mbit pr ø, og vil kunne hæves til ca 3 Gbit inden renovering af  nettet i hele Tune, og afventer alene DOCSIS 3.1 modemmet, der åbenbart har en meget svær fødsel. Men formålet er ikke kun øget datakapacitet, det er også en højere grad af stabilitet, bedre overvågningsmuligheder og mindre behov for vedligehold i vejene.

Renoveringen skal løse en række problemer:

  1. Udskiftniing af faktisk ikke få forekomster af forkerte konnektor på en bestemt type stamkabler, som har inderlederdiameter på 1,1 mm.
  2. Udskiftning af alle passive komponenter med gevind af stål, til en type med gevind af nikkel-tin pletteret messing. Hvor der er tale om signalfordelere skiftes samtidigt til en type med langt mindre passiv overhøringsdæmpning mellem de forskellige taps på fordeleren inden i fordeleren. En lang række egenskaber er ændrede ved de nye fordelere, også i forbindelse med skift til 1218 MHz øvre grænsefrekvens.
  3. Udskiftning af alle kabler i udendørsmiljøet, der indeholder aluminium i skærmen. Dette er heldigvis begrænset til de 20-40 cm korte jumperkabler i nogle standere (langtfra alle). Meget tyder på, at "indianerfejl" kan nagles til sådanne kabler. 
  4. Udskiftning af forstærkerne. Dermed kan vi så også indføre direkte overvågning af returvejs-støj på enkeltforstærker-niveau. Støj i returvejen akkumuleres jo fra alle kilder og da vi ikke hidtil har haft målepunkter mellem det enkelte modem og CMTSen i hovedstationen, så har vi ikke haft mulighed for en differentieret analyse af returvejsstøjen på en ø. Fejlkilder kan dermed findes med 5-10 gange større nøjagtighed = kortere responsetid til at nå at finde synderen, inden støjen forsvinder igen.
  5. Vi skal have mindsket sandsynligheden for fejl i anlægget drastisk = sikret stabiliteten drastisk.

lunden 20171027 121434 
Fra renoveringen af Lunden: En af de nye Teleste AC3210 forstærkere i Lundegårdshegnet

hvis vi ser på, hvordan det gik med renoveringen af "Lunden", så vi: Kvaliteten af nettet er steget betragteligt, hvilket denne figur måske kan vise. Vi sammenligner to øer, Sydøst-øen (første) og Lunden (sidste)

kronback sydoest 20180925 kronback lunden 20180925

Dette viser renheden af returvejen, der er den mest kritiske. Jo renere og mere stabil den er, jo højere ligger grafen og mindst muligt slør underneden på grafen. I løbet af foråret skiftede vi et kabelstykke på Sydøst, der i flere år havde drillet, og det hjalp en pæn del: Den irriterende periodiske fejl på Sydøst blev fjernet.

Når vi er endeligt færdige med udskiftning af forstærkerne, kan vi ret nøjagtigt stedfæste hvor de sidste støj-rester og anden ustabilitet kommer fra.

Som forstærkere har vi valgt Teleste, og som passive komponenter har vi valgt DKT Comegas Signia-serie. Det er – ikke overraskende – de samme fabrikater af komponenter, der benyttes i kabelanlæg i hele landet. Nettet projekteres i samarbejde mellem Dansk Kabel TV, Telecenteret, Dansk Kabel Teknik og Tune Kabelnet. Arbejdet udføres af Dansk Kabel TV.

Renovering af de følgende øer

Vi havde planlagt denne renovering til at starte væsentligt tidligere og nå 3 øer renoveret i 2018. Så meget når vi nok ikke, men vi gør hvad vi kan.

Som alle andre antenneanlæg, der er med på beatet, bliver Tune kabelnet altså også opgraderet til dagens standarder: 1218 MHz øvre grænsefrekvens, og DOCSIS 3.1 med Gigabitkapacitet på Internettet.

Tilbud internet

Opgradér din router !

Der kører stadig en del ældre routere typen EPC2434 hos medlemmerne. De kan i bedste fald overføre op til 20 Mbit frem og ca 12 Mbit retur (trådforbundet).

EPC2434 er dog nærmest umulig til trådløs, hvis du f.eks. skal streame TV og har mange enheder, da den kører 802.11g.

CopyDan Verdens TV

Se TV-program-information fra CopyDan Verdens TV

Du kan bl.a. se hvilke programmer, der er med danske undertekster. Klik på linket HER.

Copydan Verdens TV arbejder for rettighedshaverne til 'Kunst, Viden og Underholdning’ og på den måde adgang til de svenske, norske og tyske nabolandskanaler.

Tune Kabelnet gennem 46 år

TKNs historie (1970)

Se Tune Kabelnets hjemmeside fra august 2002 her. Se det første oplæg til Internet fra februar 1999. Vort båndbreddeforbrug er 1100-doblet på 15 år, mens tilslutningsprisen er gået fra 6000 kr til 300 kr for Internet alene.

Tune Kabelnet
Skæppestien 21, 4030 Tune
kabelnet@tunenet.dk
Tlf. 4613 6343 
(Aflyttes flere gange dagligt)

Giro: 8 17 69 73
Bank: 4440 - 8 17 69 73
PBS nr. 03889688, 
Deb.gr. 00001 + medlemsnr.

twitter nyhed2

Hastenyheder tweetes.

Følg @tunekabelnet