0valg animal boernetv bredbaand ditvalg dokumentar golf historie hurtigtinternet iptelefoni mangekanaler natur payperview sportskanaler stortudvalg traadloest webmail

Tweets fra @tunekabelnet

Fælles forbrug

Din IP-adresse er 54.161.77.30. Du er dermed ikke på nettet via Tune Kabelnets Internet lige nu, og du indgår ikke i det fælles forbrug

3 punkter til forbedring af TV

Sommerperioden har budt på en nogle udfald i tv-signalforsyningen ofte på flere stationer ad gangen. Hermed menes udfald, der skyldes fejl i det signal, der kommer ind til Tune, og ikke fejl hos den enkelte, eller nogle enkelte.

 Men altså, disse fejl har dels skyldtes fejl i transmissionen mellem Odense og Taastrup, der besørges af Globalconnect, og dels problemer med modtagelsen fra satellitter pga. helt usædvanligt mange og kraftige skybrud hen over Odense, hvor Glentens hovedstation står.

Glenten har taget tre skridt for at eliminere dette fremover:

  1. Alle 6 DR-kanaler i ubeskåret HD: De vil fremover blive hentet ned via fiber direkte fra DR og kommer slet ikke til at passere et satellitkredsløb. Dermed kommer de også alle i ubeskåret HD-kvalitet. Også de, der hidtil har været i SD, såsom børneprogrammerne. DRK og DR2 skifter også til ubeskåret HD. Den seneste opgradering før jul var kun til halv HD, ved det at den blev taget ned fra en lokal terrestrisk DVB-T sender. Det bliver så rettet nu. Dermed kommer der også undertekster på DRK på Web-TV, som ikke har kunnet håndtere ikke-indbrændte DVB-undertekster. Vi forventer det realiseret i oktober, da der er ventetid. Ingen skal af den grund stille om på deres tv; det kommer automatisk.TV2 hovedkanalen og TV2 Charlie er i forvejen på fiber direkte fra Kvægtorvet.

  2. Sikkerhed imod skybrud: Der etableres en ekstra satellit modtagestation i Odense, placeret mere end 5 km fra den nuværende (vi ser på flere muligheder), og der vælges så løbende automatisk det signal, der modtages bedst. Dette ud fra betragtningen, at et SÅ voldsomt skybrud sjældent fylder så meget som den afstand ad gangen. Forespurgt om ikke man bare kunne øge diameteren på parabolerne var svaret: Ved en fordobling af parabolarealet øger du modtageniveauet med 3 dB, men hvad vil du så øge det til, hvis der mangler 15-20 dB når det står værst til? Denne løsning med en ekstra modtagestation koster ca 40% én gang af hvad det vil koste årligt at flytte al transmissionen over på fiber og helt eliminere satellitmodtagelsen.

  3. Småfejl fjernet: Fundet en fejl hos Globalconnect, der varetager transmissionen fra Glenten til Taastrup, og fået dette rettet. Det er rettet fredag 25. august 2017 ved middagstid, og flere efterfølgende kontroller viser at det holder stik.

Tilbud internet

Opgradér din router !

Der kører stadig en del ældre routere typen EPC2434 hos medlemmerne. De kan i bedste fald overføre op til 20 Mbit frem og ca 12 Mbit retur (trådforbundet).

EPC2434 er dog nærmest umulig til trådløs, hvis du f.eks. skal streame TV og har mange enheder, da den kører 802.11g.

CopyDan Verdens TV

Se TV-program-information fra CopyDan Verdens TV

Du kan bl.a. se hvilke programmer, der er med danske undertekster. Klik på linket HER.

Copydan Verdens TV arbejder for rettighedshaverne til 'Kunst, Viden og Underholdning’ og på den måde adgang til de svenske, norske og tyske nabolandskanaler.

Tune Kabelnet gennem 46 år

TKNs historie (1970)

Se Tune Kabelnets hjemmeside fra august 2002 her. Se det første oplæg til Internet fra februar 1999. Vort båndbreddeforbrug er 1100-doblet på 15 år, mens tilslutningsprisen er gået fra 6000 kr til 300 kr for Internet alene.

Tune Kabelnet
Skæppestien 21, 4030 Tune
kabelnet@tunenet.dk
Tlf. 4613 6343 
(Aflyttes flere gange dagligt)

Giro: 8 17 69 73
Bank: 4440 - 8 17 69 73
PBS nr. 03889688, 
Deb.gr. 00001 + medlemsnr.

twitter nyhed2

Hastenyheder tweetes.

Følg @tunekabelnet